Είστε εδώ:ΑρχικήΔιάφοραΝέαΜάρτιος - Εθνικός μήνας Χειροτεχνίας για την Αμερική
Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 10:21

Μάρτιος - Εθνικός μήνας Χειροτεχνίας για την Αμερική

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μάρτιος - Εθνικός μήνας Χειροτεχνίας για την Αμερική
Μάρτιος - Εθνικός μήνας Χειροτεχνίας για την Αμερική

Το 1994 η Association For Creative Industries όρισε τον μήνα που διανύουμε ως τον μήνα της χειροτεχνίας.

Ο Μάρτιος ως ο Εθνικός μήνας χειροποίητης τέχνης για την Αμερική είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους εμπόρους να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις στα καταστήματα τους, ξεχωριστές προωθήσεις, ειδικές προσφορές και να ενσωματώσουν την έννοια του κινήματος Cre8time,το κίνημα δηλαδή διεκδίκησης χρόνου για να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, όπως χειροτεχνίες!

Η Χειροποίητη τέχνη περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες όπως το ράψιμο, την δημιουργία κεριών, κοσμημάτων, ενδυμάτων, επίπλων κ.α. Εμείς όμως θα μιλήσουμε γι’αυτό που μας άρεσει περισσότερο. Το ΠΛΕΞΙΜΟ.

Πολλοί/ες από εμάς είχαμε στην οικογένεια μας άτομα, συγγενείς δηλαδή που ήξεραν να πλέκουν με βελόνες ή βελονάκι, από αυτούς κυρίως μάθαμε την τέχνη και ίσως από αυτούς να μας κόλλησε το μικρόβιο της δημιουργίας. Άλλοι συνάντησαν τυχαία την τέχνη αυτή από φίλους, τα ΜΜΕ, το διαδίκτυο, τα βιβλία κ.α.

Κατά καιρούς, έχουμε κάνει μερικές ψηφοφορίες που αφορούν το πλέξιμο, μία από αυτές περιελάμβανε το ερώτημα  "Από που μάθατε πλέξιμο με Βελόνες", είχαμε 563 απαντήσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό 35.2% έμαθε από την μαμά. Αμέσως μετά από το internet σε ποσοστό 20.1%, ακολουθεί η κλασική γιαγιά (που για να πούμε την αλήθεια, αυτή περιμέναμε πρώτη) με 16.2% και  ακολουθούν οι υπόλοιποι
Από συγγενικό πρόσωπό 8.5%
Από βιβλίο 7.5%
Άλλο 7.1% (αλήθεια τι να είναι αυτό το άλλο);
Από φίλο / φίλη 5.5%

Σε άλλο ερώτημα σχετικό με την ηλικία που ξεκινήσαμε το πλέξιμο είχαμε 560 απαντήσεις με τις παρακάτω 3 πρώτες θέσεις
Μεταξύ 10 και 15 24.6%
Μικρότερη των 10 22%
Μεταξύ 20-30 18%

Το σίγουρο είναι ότι όλοι μας είχαμε την δυνατότητα να μάθουμε και να ασχοληθούμε με το πλέξιμο. Τι είναι όμως αυτό που κάνει μερικούς να αφοσιωθούν σε αυτή τη τέχνη; Ακολουθούν μερικές σκέψεις.

  • Μερικοί πλέκουν για την χαρά της δημιουργίας. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, η χαρά της διαδικασίας για την δημιουργία ύλης που είναι όμορφη αλλά και λειτουργική για εμάς και τους ανθρώπους μας. Με το πλέξιμο δημιουργείς κάτι που στο τέλος είναι χρήσιμο για εσένα και για τους φίλους σου.

  • Άλλοι πλέκουν για να κρατούν τα χέρια τους απασχολημένα και το μυαλό τους ελεύθερο, χαλαρώνοντας και αφήνοντας τις άσχημες σκέψεις στην άκρη. Έχετε δει τον εαυτό σας στον καθρέφτη την ώρα που πλέκετε; Μήπως είναι χαμογελαστός; Το πλέξιμο έχει αποδειχθεί πλέον ότι μας βοηθάει να διαχειριστούμε το άγχος και όχι μόνο.

  • Άλλοι πλέκουν για οικονομικούς λόγους, για να ενισχύσουν το εισόδημα τους.

Ακολουθεί μια ακόμα ψηφοφορία και θα ήταν μεγάλη μας χαρά αν απαντούσατε και εσείς στο ερώτημα. Αν δεν σας καλύπτει καμία από τις τρεις απαντήσεις αφήστε ένα σχόλιο στο τέλος του άρθρου
 

❔ Σου έχουμε μια ερώτηση!

Εσύ γιατί πλέκεις;

 Καλό "Χειροποίητο" μήνα λοιπόν!

Διαβάστηκε 2189 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Barbara G. Walker
Προσθήκη νέου σχολίου


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάρτιος - Εθνικός μήνας Χειροτεχνίας για την Αμερική

Το 1994 η Association For Creative Industries όρισε τον μήνα που διανύουμε ως τον μήνα της χειροτεχνίας.

Εφαρμογές

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις εφαρμογές και τα συνημμένα αρχεία που υπάρχουν σε άρθρα μέσα στο…

All you Knit is Love

Ωραίες, περίεργες και έξυπνες εικόνες. Πατήστε πάνω τους για να μεγεθύνουν.

Η Ιστορία του Πλεξίματος

Η εύρεση ειδών ρουχισμού που χρονολογούνται ακόμα και πριν την νεολιθική περίοδο (γύρω στο 6000 πΧ), φανέρωσε  ότι κανένα τους…

Blocking

Το Blocking είναι ένα σύνολο από διαδοχικά βήματα με τα οποία βοηθάμε το πλεκτό μας να αναδείξει το σχήμα του και…