• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΝΕΑ & ΠΑΛΙΑ

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 10:21

Μάρτιος - Εθνικός μήνας Χειροτεχνίας για την Αμερική

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Μάρτιος - Εθνικός μήνας Χειροτεχνίας για την Αμερική Μάρτιος - Εθνικός μήνας Χειροτεχνίας για την Αμερική

Το 1994 η Association For Creative Industries όρισε τον μήνα που διανύουμε ως τον μήνα της χειροτεχνίας.

Ο Μάρτιος ως ο Εθνικός μήνας χειροποίητης τέχνης για την Αμερική είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους εμπόρους να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις στα καταστήματα τους, ξεχωριστές προωθήσεις, ειδικές προσφορές και να ενσωματώσουν την έννοια του κινήματος Cre8time,το κίνημα δηλαδή διεκδίκησης χρόνου για να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, όπως χειροτεχνίες!

Η Χειροποίητη τέχνη περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες όπως το ράψιμο, την δημιουργία κεριών, κοσμημάτων, ενδυμάτων, επίπλων κ.α. Εμείς όμως θα μιλήσουμε γι’αυτό που μας άρεσει περισσότερο. Το ΠΛΕΞΙΜΟ.

Πολλοί/ες από εμάς είχαμε στην οικογένεια μας άτομα, συγγενείς δηλαδή που ήξεραν να πλέκουν με βελόνες ή βελονάκι, από αυτούς κυρίως μάθαμε την τέχνη και ίσως από αυτούς να μας κόλλησε το μικρόβιο της δημιουργίας. Άλλοι συνάντησαν τυχαία την τέχνη αυτή από φίλους, τα ΜΜΕ, το διαδίκτυο, τα βιβλία κ.α.

Κατά καιρούς, έχουμε κάνει ψηφοφορίες που αφορούν στο πλέξιμο, μία από αυτές περιελάμβανε το ερώτημα  "Από που μάθατε πλέξιμο με Βελόνες", είχαμε 563 απαντήσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό 35.2% έμαθε από την μαμά, αμέσως μετά από το internet σε ποσοστό 20.1%, ακολουθεί η κλασική γιαγιά (που για να πούμε την αλήθεια, αυτή περιμέναμε πρώτη) με 16.2% και  τέλος οι υπόλοιποι
Από συγγενικό πρόσωπό 8.5%
Από βιβλίο 7.5%
Άλλο 7.1% (αλήθεια τι να είναι αυτό το άλλο);
Από φίλο / φίλη 5.5%

Σε άλλο ερώτημα σχετικό με την ηλικία που ξεκινήσαμε το πλέξιμο είχαμε 560 απαντήσεις με τις παρακάτω 3 πρώτες θέσεις
Μεταξύ 10 και 15 24.6%
Μικρότερη των 10 22%
Μεταξύ 20-30 18%

Το σίγουρο είναι ότι όλοι μας είχαμε την δυνατότητα να μάθουμε και να ασχοληθούμε με το πλέξιμο, τι είναι όμως αυτό που κάνει μερικούς να αφοσιωθούν σε αυτή τη τέχνη; Ακολουθούν μερικές σκέψεις.

  • Μερικοί πλέκουν για την χαρά της δημιουργίας. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, η χαρά της διαδικασίας για την δημιουργία ύλης που είναι όμορφη αλλά και λειτουργική για εμάς και τους ανθρώπους μας. Με το πλέξιμο δημιουργείς κάτι που στο τέλος είναι χρήσιμο για εσένα και για τους φίλους σου.

  • Άλλοι πλέκουν για να κρατούν τα χέρια τους απασχολημένα και το μυαλό τους ελεύθερο, χαλαρώνοντας και αφήνοντας τις άσχημες σκέψεις στην άκρη. Έχετε δει τον εαυτό σας στον καθρέφτη την ώρα που πλέκετε; Μήπως είναι χαμογελαστός; Το πλέξιμο έχει αποδειχθεί πλέον ότι μας βοηθάει να διαχειριστούμε το άγχος και όχι μόνο.

  • Άλλοι πλέκουν για οικονομικούς λόγους, για να ενισχύσουν το εισόδημα τους.

Ακολουθεί μια ακόμα ψηφοφορία και θα ήταν μεγάλη μας χαρά αν απαντούσατε και εσείς στο ερώτημα. 
 

 Καλό "Χειροποίητο" μήνα λοιπόν!

Διαβάστηκε 7220 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Barbara G. Walker Mary Walker Phillips »

Το E-shop μας

Σου έχουμε μια ερώτηση

Εσύ γιατί πλέκεις;

Ακολούθησε μας

Οδηγίες χρήσης

Ένας οδηγός για το Plekontas.gr

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις Πολιτικές απορρήτου του site μας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις